Senaste nytt.

Önska 1:a pris viltspår

Honey tävlat Nosework 1 inoff.

 

2020 blev ett mycket annorlunda år.

Corona har ställt till mycket. Nästan inga utställningar alls. Dock har både Emil och Inka fått cert vilket inneburit att Emil blivit SUCH. Welshterrierklubbens special valde vi att avstå. Men träna har vi kunnat göra som vanligt. Så både Upos Ottimo och Tekla blev V CH, Tekla t.o.m. med HP. Ässet har gått kurs i kantarellsök och även visat att det verkligen fungerar i skogen. High Flyers Welshdream, Honey, har påbörjat sin nosework utbildning och utvecklats väldigt. 

Inför 2021 så hoppas vi på fler spårprov, doftprov och ev tävlingar. Allt avgörs ju av hur corona utvecklas. Inka tränar nu nosework regelbundet också. Vi hoppas verkligen att våra valpköpare kommer igång med aktiviteter med sina hundar. Vi har ju ha en ras som ska fungera i arbete!

trip sphch 2 TeklaVCH

Tekla och Trip svenska viltspårchampions

um1

Utdelning av SVTEK uppfödarmedalj

önskaspsl 2

Önska tränar viltspår


Önska har idag, 26/3,  gjort sitt första öppenklass viltspår och fått 1:a pris. Hon redde ut det perfekt och jag är väldigt nöjd. Roligt när allt arbete ger resultat. Nu gäller det att boka in fler provtillfälle för olika domare.

tt

Trimning här i klubbens regi

nwi6 2 Inka tränar nosework. Både hon och Honey ska nu börja kurser med utomhussök och fordonssök. Längtar efter att tävlingarna skall komma igång. Det är just träningen med hundarna som jag prioriterar och att hålla dem i mycket bra fysik. nwi 2
20210314 113352

High Flyers Welshdream, Honey, har deltagit i sin första noseworktävling, inofficiellt. Hon fick fulla poäng i alla 4 sökområde och hade ett mycket fint sök. Tydliga markeringar och bra motivation.

Krabat fyller 10 år idag (16/3) och fick ett älgspår i present. Det var han mycket nöjd med.

20210316 1053390
 noseworkt

 

 

noseworkt1

 

Fotona tagna av Petra Bringsjö och Viveca