Senaste nytt.

Inka gonioskopiundersökt ua

Gorms Eskapadernas Emil SUCH och Inka the Beauty cert

2019 blev ett mycket lyckat år.

Kenneln har fått flera championat klara. Dessutom ytterliggare CIB. Vi är väldigt stolta över uppfödningen och tacksamma över det arbete flera valpköpare gör med sina Gorms hundar. På alla fronter, både skogsarbete, BPH och utställning.

Flera har också blivit godkända anlagsprov viltspår. 

Gladast är vi nog över Gorms Krabat som på ålderns höst blivit DK, DKV, FI CH och fått flera Vinnartitlar i hård konkurrens. Han kan ännu hävda sig mot de yngre. Han är fortfarande välmusklad och trivs med att vara i skogsterräng. Själv älskar jag gamla hundar då de vet och förstår allt. Krabat tillhör dessutom de här som står en nära och deltar aktivt i allt vardagsarbete. Hade dock önskat att han begrep vem som har rätten till huvudkudden!

Inför 2020 önskar vi att spårarbetet skall utvecklas, fler gör BPH och att många kommer till vårt kennelläger. Dessutom vill vi ha ett större internationellt samarbete. Tyvärr blev kennellägret inställd då det var coronatider.

 

 trip sphch 2

I år satsar vi på spårarbete med hundarna. Sissi Idman, Toreadors kennel, och jag tränar ihop med alla hundarna regelbundet. Vår målsättning är att få Viltspårchampionat på ett par hundar och godkänt anlagsprov på andra.

Nu har Gorms Tekla och Upos Ottimo fått sina 3 st 1:or och är därmed viltspårchampion. Tekla har t.o.m. fått HP! Vi hade som mål att komma med på listan Årets Viltspårterrier men tyvärr är den inställd i år. En stor besvikelse för oss då vi tränat väldigt mycket. Teklas son, Toreadors Kickapoo Totomac har nu blivit godkänd anlagsprov precis som Gorms Berta, Ceasar och Fantastiske Ralf. 

 

 

 TeklaVCH

önskaspsl 2

Önska tränar viltspår

emilsp3

Emil i spårskogen

um1

 Utdelning av Terrierklubbens uppfödarmedalj. 

 

 

Eskapadernas Emil har nu varit på sin 4:de utställning och fått sitt 4:de cert vilket innebär att han är SUCH då han nu är två år. Väldigt roligt! Dessutom var Inka med på utställning för första gången och fick cert och blev BIR. Hon uppförde sig perfekt och höll sig på jorden i stundens allvar.

 Kritik Emil 2

  Kritik Inka 0001 2

inkacert 2

Gorms Inka The Beauty 9 mån. Gonioskopi undesökt i slutet dec med resultatet mycket fina ögon, ua.

Karma1

Karma 6 mån e Honey-Emil

 trim2010

Trimning här i okt 20

Ässet har nu gått kantarellsök kurs hos Petra Bringsjö, Pigga hunden. Avsikten är att få hjälp att hitta nya kantarellmarker genom att kunna skicka ut honom att leta. Tänk vad mycket svamp vi kan hitta!  Slutprovet är avklarat och det gick perfekt för alla hundarna. Fotona är tagna av Petra Bringsjö.ässetkant2

Kantarelldioplom

 Honey markerar doft i noseworkträningen

20201227 111911

 slutprov

trip nh

 Trip i sitt nya hem

 

  teklaflytt

Tekla i sitt nya hem