Senaste nytt.

 

 

Gorms Tekla och Upos Ottimo Viltspår Champions

2019 blev ett mycket lyckat år.

Kenneln har fått flera championat klara. Dessutom ytterliggare CIB. Vi är väldigt stolta över uppfödningen och tacksamma över det arbete flera valpköpare gör med sina Gorms hundar. På alla fronter, både skogsarbete, BPH och utställning.

Flera har också blivit godkända anlagsprov viltspår. 

Gladast är vi nog över Gorms Krabat som på ålderns höst blivit DK, DKV, FI CH och fått flera Vinnartitlar i hård konkurrens. Han kan ännu hävda sig mot de yngre. Han är fortfarande välmusklad och trivs med att vara i skogsterräng. Själv älskar jag gamla hundar då de vet och förstår allt. Krabat tillhör dessutom de här som står en nära och deltar aktivt i allt vardagsarbete. Hade dock önskat han begrep vem som har rätten till huvudkudden!

Inför 2020 önskar vi att spårarbetet skall utvecklas, fler gör BPH och att många kommer till vårt kennelläger. Dessutom vill vi ha ett större internationellt samarbete. Tyvärr blev kennellägret inställd då det var coronatider.

 

 trip sphch 2

I år satsar vi på spårarbete med hundarna. Sissi Idman, Toreadors kennel, och jag tränar ihop med alla hundarna regelbundet. Vår målsättning är att få Viltspårchampionat på ett par hundar och godkänt anlagsprov på andra.

Nu har Gorms Tekla och Upos Ottimo fått sina 3 st 1:or och är därmed klara för viltspårchampionatet. Tekla har t.o.m. fått HP! Vi hade som mål att komma med på listan Årets Viltspårterrier men tyvärr är den inställd i år. En stor besvikelse för oss då vi tränat väldigt mycket. Teklas son, Toreadors Kickapoo Totomac, har nu blivit godkänd anlagsprov. 

 

 

 TeklaVCH1

ralfbph3

ralfbph1

ralfbph2

max4

Teklas son Toreadors "Max" godkänd anlags prov viltspår. Nedan som valp. Ovan Gorms Fantastiskr Ralf BPH.

 

Den 28 feb var jag och Sissi i Västra Frölunda på Västra terrierklubbens årsmöte för att jag och Anders skulle få Terrierklubbens uppfödarmedalj. Anders fick tyvärr stanna hemma för att ta hand om hundarna. Ett väldigt trevligt årsmöte med flera välkända ansikten. Vi är stolta över denna medalj och gläds åt uppskattningen av vårt avelsarbete. Men det var knappt vi kom dit då min bil la av på motorvägen mellan Ulricehamn och Borås. Tack vare Sissis körande fram och tillbaka kom vi i tid.

 

 um1

 max3

alice1

Nu är det dags för valpbesökare.    

 trimrum5

inka11 2

inka12 2

 

 Nytrimmad Inka, snart 5 mån

inka13 2 

 anders1

Anders återanvänder bräder för att bygga högre liggbritsar till tikarna så att de kan komma undan valparna vid behov.

  hundgård

 Åska som klättrar får en hage på 8,6 kvadrat men 1,80 m hög. Solskydd gjorde jag av ett gammalt lakan och 2 stänger.

  hundgård1

Hos Honey räcker höjden 1,20 m så hon har fått 13 kvadrat. Buskarna skuggar hela dagen.  Det kommer lite kampleksaker i elastiska band.