Senaste nytt.

Gorms Krabat ytterligare BIS placeringar Veteran

och flera Vinnartitlar!

KENNELLÄGER 9-10 MAJ. Läs längst ner.

2019 blev ett mycket lyckat år.

Kenneln har fått flera championat klara. Dessutom Ytterliggare CIB. Vi är väldigt stolta över uppfödningen och tacksamma över det arbete flera valpköpare gör med sina Gorms hundar. På alla fronter, både skogsarbete, BPH och utställning.

Flera har också blivit godkända anlagsprov viltspår. 

Gladast är vi nog över Gorms Krabat som på ålderns höst blivit DK, DKV, FI CH och fått flera Vinnartitlar i hård konkurrens. Han kan ännu hävda sig mot de yngre. Han är fortfarande välmusklad och trivs med att vara i skogsterräng. Själv älskar jag gamla hundar då de vet och förstår allt. Krabat tillhör dessutom de här som står en nära och deltar aktivt i allt vardagsarbete. Hade dock önskat han begrep vem som har rätten till huvudkudden!

Inför 2020 önskar vi att spårarbetet skall utvecklas, fler gör BPH och att många kommer till vårt kennelläger. Dessutom vill vi ha ett större internationellt samarbete. Läs längre ner om kennellägret.

honeyroskilde6

Welshdream inför domare Siret Lepasaar i

Roskilde

 

 

 

Anlagsprov viltspår innebär att hunden går ett spår som är ca 6 timmar gammalt. Man drar en klöv och droppar blod. Spåret består av flera vinklar, ett bloduppehåll på 15 m och skall gå i blandad terräng. Det ska vara minst 600 m långt.På slutet ligger klöven. Detta prov måste hunden ha gjort innan man får tävla i öppen klass. Jag rekommenderar alla welshägare att spårträna sina hundar. Det är otroligt stimulerande för dem! Sedan är det självklart roligt att stämma av hur träningen fungerat med ett anlagsprov.

 

En mycket trevlig helg i Roskilde 10-12 maj-19 med High Flyers Welshdream. Hon fick allt man kunde önska sig och mer därtill. Dag 1: BIR, Cert, Nordic Cert. Dag 2: BIR, Cert, Cacib. Dag 3: BIM, Cert, Cacib och Cruft kvalifikation. Hon är väldig trevlig att ha med sig ut då hon visar sig väldigt bra, tycker utställningar med alla trevliga, roliga hundar är stenkul! En del hundar är lätta att glädja. 

I Norge gick det dåligt ena dagen men i Sandefjord fick H F Welsh Dream både BIR Cert och Norskt Nordic Show Cert. 

Nu har även lillkillen, Emil, varit på sina första utställningar. Alltid spännande då man inte vet hur hunden skall reagera eller visa sig. Men Emil skötte sig och kom hem med 2 cert, 1 nordiskt cert och ett BIR. En lyckad start!

vultspårprovtrip

Upos Ottimo Godk anlagsprov

 

 

 

rutralf 2

Gorms Astrid och Gorms Fantastiske Ralf, här har vi vår, men Camilla har vinter.

 

 

 honey4

Honey efter "sista" certet i Vårgårda. Hon kan nu titulera sig SE, DK, NO CH och vi

hoppas nu på att få ett sista nordic show cert någonstans och ett cacib efter 12 maj.

 

 

 

Honey Finland

Honey visas i Finland av Gunnar till FI UCH och med ett Cacib

  ralf2

 Gorms Fantastiske Ralf

 

Den 28 feb var jag och Sissi i Västra Frölunda på Västra terrierklubbens årsmöte för att jag och Anders skulle få Terrierklubbens uppfödarmedalj. Anders fick tyvärr stanna hemma för att ta hand om hundarna. Ett väldigt trevligt årsmöte med flera välkända ansikten. Vi är stolta över denna medalj och gläds åt uppskattningen av vårt avelsarbete. Men det var knappt vi kom dit då min bil la av på motorvägen mellan Ulricehamn och Borås. Tack vare Sissis körande fram och tillbaka kom vi i tid.

 

 um1

SE, NO, FI UCH Gorms Astrid blev i Kajaani, Finland, den 11 januari klar för internationell CH, CIB! Väldigt roligt för en så ung hund. Bra jobbat Camilla och Felicia! Ralf fick ytterligare 1 finskt cert där.

 KrabatDKCH     

 Krabat Hårlev, Dansk Champion                                

krabatbis4

Dagen efter Krabats BIS 4 Veteran placering i Vårgårda. Nu blir det Danmark för att få ett sista veterancert.

I Birkeröd blev han BIS Veteran båda dagarna.

 

BPH uppfödardiplom3 BPH2  BPH Uppfödardiplom

ceasarbph

Ceasar BPH

 

KENNELLÄGER 2020!!!!

INSTÄLLT 2020 PGA CORONAVIRUSET. VI ÅTERKOMMER.

astridspår

Gorms Astrid spårar, godkänt anlagsprov 18/7

Krabar BIR, Nordisk Vinnare-19 och Nordisk Vinnare V-19 i Stockholm. Domare Ingrid Borchorst. H F WElsh Dream blev bt 2:a efter Mindhunters Escalade.

krabatstockholm1 2

 

trimrum5

 

geisha1

Gorms Geisha under trimning