Senaste nytt.

Nu är nose work träningen igång.

Kurs i kantarellsök

Gorms Fantastiske Ralf har varit i Norge

2019 blev ett mycket lyckat år.

Kenneln har fått flera championat klara. Dessutom ytterliggare CIB. Vi är väldigt stolta över uppfödningen och tacksamma över det arbete flera valpköpare gör med sina Gorms hundar. På alla fronter, både skogsarbete, BPH och utställning.

Flera har också blivit godkända anlagsprov viltspår. 

Gladast är vi nog över Gorms Krabat som på ålderns höst blivit DK, DKV, FI CH och fått flera Vinnartitlar i hård konkurrens. Han kan ännu hävda sig mot de yngre. Han är fortfarande välmusklad och trivs med att vara i skogsterräng. Själv älskar jag gamla hundar då de vet och förstår allt. Krabat tillhör dessutom de här som står en nära och deltar aktivt i allt vardagsarbete. Hade dock önskat att han begrep vem som har rätten till huvudkudden!

Inför 2020 önskar vi att spårarbetet skall utvecklas, fler gör BPH och att många kommer till vårt kennelläger. Dessutom vill vi ha ett större internationellt samarbete. Tyvärr blev kennellägret inställd då det var coronatider.

 

 trip sphch 2

I år satsar vi på spårarbete med hundarna. Sissi Idman, Toreadors kennel, och jag tränar ihop med alla hundarna regelbundet. Vår målsättning är att få Viltspårchampionat på ett par hundar och godkänt anlagsprov på andra.

Nu har Gorms Tekla och Upos Ottimo fått sina 3 st 1:or och är därmed viltspårchampion. Tekla har t.o.m. fått HP! Vi hade som mål att komma med på listan Årets Viltspårterrier men tyvärr är den inställd i år. En stor besvikelse för oss då vi tränat väldigt mycket. Teklas son, Toreadors Kickapoo Totomac har nu blivit godkänd anlagsprov precis som Gorms Berta, Ceasar och Fantastiske Ralf. 

 

 

 TeklaVCH

önskaspsl 2

Önska tränar viltspår

emilsp3

Emil i spårskogen

um1

 Utdelning av Terrierklubbens uppfödarmedalj. 

 

 

Sista kurstillfället: Nu tränade vi sök i mindre rum med doft i små metallbehållare. Ibland med små små bitar godis intill. Sedan fick vi börja förbereda inför doftprov genom att lära hunden att söka av samtliga burkar och lådor i lugn takt och noggrant. Först öppna burkar m godis i varje, sedan i några och till sist en. Kombineras m doft. Efter det några slutna lådor med påklistrad doft. Hunden ska då markera precis vid doften och belönas där. Till sist raden av slutna kartonger där det är doft i en. Hunden ska påvisa den och vi belönar först på kartongen och sedan öppnar vi den och belönar i. Nu är det bara mängdträning som gäller och att försöka komma med i någon träningsgrupp.

 hnw1

  hnw2

hnw3

hnw4

hnw5

Ässet har nu börjat kantarellsök kurs hos Petra Bringsjö, Pigga hunden. Avsikten är att få hjälp att hitta nya kantarellmarker genom att kunna skicka ut honom att leta. Tänk vad mycket svamp vi kan hitta!  Nu har vi kommit så långt att vi tränar på svamp som inte är kontaminerad med människodoft. De är plockade med handskar och tång. Fungerade utmärkt. Nu gäller det att gå ut och hitta växande svamp och skicka ut honom för att leta där. Vårt slutprov då vi får svar på om han lärt sig detta är om 14 dagar. Fotona är tagna av Petra Bringsjö.

ässetkant4

  ässetkant2

 ässetkant6

 ässetk3

 

Ralf Norge

Grattis Ralf! Både norskt Cert och Cacib i Tromsö.