Senaste nytt.

Lea igång igen. Fått bästa tid på ett mom i NW1

Önska SE VCH

 

2022-2023, sammanfattning och planer 

Under 2022 hade vi inga valpkullar utan vi ägnade oss helhjärtat åt att träna och tävla våra hundar. Resultaten är vi mycket nöjda med. Både Inka och Honey blev uppflyttade till NW 2 och provade på några tävlingar i den klassen. Inka med Diplom! Lea han med en NW1 TSM med diplom innan hon bröt lårbenet. Det blev en lång rehabilitering som fortfarande pågår. Det kommer att ta tid innan hon får tillbaka musklerna. Honey fick sina sista utställningstitlar CIB och  Nordic Show CH. Både Inka och Lea blev SE UCH. Då jag tycker trimningarna är för jobbiga får det för tillfället räcka så. Vi är väldigt stolta över att fått med welsharna på Terrierklubbens "Årsresultat". Det är första gången rasen syns i dessa sammanhang. Nu 2023, kommer vi att föda upp en kull. Dessutom fortsätter vi med noseworkträningen och ska försöka utveckla hundarnas sökarbete samtidigt som jag själv ska förbättra hur jag för hundarna. Spårträningen är vi på gång med. Har dock fått bakslag med snö igen och lodjursmarkeringar på spåren. Vildsvinen bryr de sig inte om men lodjuren framkallar rädsla. Men målsättningen är att få Önska till SE V CH. Självklart skall Lea också få sin NW1 titel precis som Inka och Honey fick förra året.

lea vandrarhemGorms Lea, nybliven SUCH trivs att bo på bed and breakfast. Även tävlad NW 1 TSM.

önskavch

Gorms Önska har nu fått sitt tredje 1:a pris i viltspår och är därmed SE VCH. Hon spårar helt fantastiskt bra, lugnt och säkert.

um1

Utdelning av SVTEK uppfödarmedalj

 

Önska viltspårprov

Gorms Önska.

 

Önska har deltagit i Terrierklubbens ordinarie spårprov i Askersund. Hon fick 1:a pris. Vi förväntar oss ingen framskjuten placering då hon arbetade länge i rutan. Men egentligen väldigt smart av henne.

Lea har nu gjort sin tävlingsdebut efter benbrottet. Hon tävlade NW 1 inomhus. Resultatet blev 75 p då jag felmarkerade. Dock snabbaste söket på ett moment. Hon är absolut snabbast av mina hundar. Tack Thomas för att du tog med min rosett.

12/5 fick Lea sitt Diplom i inomhussök. Dessutom 3 st SSE vilket är fantastiskt och tredje bästa tid på ett moment.

Inka har varit ute och fått 3 diplom i NW 1 behållarsök och 75 p i NW2 inomhus med SSE.  Även 2 SSE i NW 2 TSM. Så stolt!

 

learosett

 Lea

Olivia RLDN1

Gorms Olivia som tävlar Rallylydnad har nu som första welsh fått titeln RLN 1. Dessutom en tredje placering. Fantastiskt fin prestation.

Lea har varit i Vårgårda på terrierklubbens utställning och fått cert. Är väldigt glad över domarena kommentar-så här ska en welsh se ut. Även brodern Lotus är nu utställd med cert. Båda dessutom gonioskopiundersökta ua. Brodern Lupus har gjort BPH med utmärkt resultat.leaispår1.jpg

leaspsök3

Lea har nu tävlat TSM 1 och blivit placerad som två av 43 hundar. Inte dåligt av en liten welshtjej!

 

 Inka tävlar nu NW 2 TSM. Hon har 1 diplom. Dessutom är hon 3 diplom i NW 1 inomhussök .

Honey har provat på NW 2 TSM men har inga diplom. Hon har dessutom 3 diplom vardera i inomhus o behållarsök. Även 1 i utomhussök.

Lea har tävlat NW 1 TSM med ett diplom och andra placering i totalen. Men sedan bröt hon lårbenet och ska nu rehabiliteras.

 oliviakalix2.jpg

Gorms Olivia flera cert, BIS placering och BPH beskriven. Dessutom tävlat NW 1 TEM.

 

Rfordon7.jpg

Inka tog sitt 2 års cert och dessutom Nordic Show cert i Skara och är därmed S UCH. Här markering av gömma på fordonsök.