Zeppo kom till oss egenligen av en slump, då jag träffade Anders i spårskogen. Han berättade att de hade en hanvalp kvar. Jag hade vid detta tillfälle börjat leta efter hund men skulle inte köpa någon förrän om något år.Jag hade redan en hane hemma på 7 år som jag tävlade aktivt med.Det blev ett köp av Zeppo som då var 16 v gammal.

Zeppo är en ganska liten kompakt hund som är snäll,alert, lekfull och arbetsvillig. Dock är han något osäker i sig själv.Han har verkligen en off/on-knapp. Han kan konsten att koppla av när det behövs.

Vi började träna för bevakning som ligger mig varmt om hjärtat. Zeppo blev snart godkänd Försvarsmaktshund. Vi jobbade i Hemvärnet under flera år och deltog på flera SM. Det sista placerade vi oss på 7:de plats.

Han är dessutom godkänd mentaltest.  Zeppo hann med att tävla i nya grenen Bevakning i lägre klass och blev uppflyttad.

Vi tränade och tävlade i Rapport på elitnivå. Tyvärr blev det aldrig cert, bara certpoäng. Spår var nog Zeppos svaga sida. Där fick vi jobba ordentligt. Först vid 5 års åldern fick vi till det och blev uppflyttade till elit.

Han är numera bra på att ta framsspår,hålla sig i spåret och plocka apporter. Med andra ord; superduktig.

Zeppo tävlade också Lydnad, mest på skoj, men han skötte sig fint där med. Vi skulle ha startat elitklass om han inte fått ont i ryggen. Som aktivering och ombyte tränade vi person/specialsök  som gick riktigt bra.

Zeppo är en riktig all-around-hund som ställer upp jämnt. Dessutom en myshund som gärna gosar i soffan eller sängen.

annelie_zeppo_b360
Efter att ha utrett hans ryggproblem konstaterades att två liggament mellan 5 och 6 ryggkotan hade släppt och att det bildats en brygga som gjorde honom stel. Han får nu gå på medicin livet ut och bara vara hund med promenader och lugna aktiviteter.Tyvärr kan jag inte erbjuda honom det i vårt hem då det är ett aktivt hem med två andra hundar. Så han har flyttat norrut till ett pensionärspar som sköter honom med hela sitt hjärta. Zeppo får det han behöver där. Jag tackar Zeppo för alla tävlingsår vi haft tillsammans. Vi nådde inte ända fram till Championtiteln, men för mig är han en Champion på alla nivåer! Anneli Damberg