Kenneln fick sitt kennelnamn 1986. Den utbildning vi fått när det gäller hunduppfödning är från Statens Hundskola, Sollefteå, där Ewa gick hunduppfödarutbildning, Skks uppfödarutbildning samt från ett flertal kurser via Sv Kennelklubben där vi båda deltagit. Dessutom har försäkringsbolag och rasklubbar haft givande seminarier. Vi tycker att vidarutbildning i alla former är viktigt. Senaste kurserna är hudproblem i kennelklubbens regi, anatomi för Moa Persson i Agrias regi, tillväxtrubbningar med Ole Frykman och artisifiell insemination med Lindhe. Både Ewa och Anders har jobbat ideellt inom SBK i många år.

Kenneln ligger sedan 1987 i Källebäcken, Habo kommun. Vi har ett speciellt hundhus med åtta boxar och hundgårdar, trimrum, hunddusch mm. Detta är naturligtvis besiktigat och godkänt av miljö- och hälsoskyddet. Våra hundar bor dock inte enbart i hundhuset utan alla får vara inne dagligen och turas om att sova inne i olika konstellationer. Annars blir det inga trevliga hundar. De motioneras genom dagliga promenader eller cykelrundor då även vi får motion.

När det gäller hundutrymmena pågår ett ständigt reparations- och förbättringsarbete. Allt slits i en rasande fart.


Första schäferkullen tog vi 1986 på vår tik Leeos Unja som var hd fri, korad, tj hund bev och tävlades i elit spår och rapport. Sedan har det blivit flera kullar. Vi har haft väldigt bra ledstatestik på vår schäferuppfödning. Själva har vi slutat med schäfrarna men andra kennlar har gått vidare med  våra linjet vilket vi är väldigt glada över.

Den första welshterrierkullen kom 1994 efter en tik importerad och parad i England. Hon var en ren hundgårdshund och inte speciellt rolig som individ. Det som har förändrats sedan våra första kullar är att hundarna blivit mer sociala, kontakttagande och samarbetsvilliga. Egenskaper man har nytta av om man vill göra något tillsammans med sin hund. Welshen är ju en hund som tycker om arbete och aktivitet då det från början är en grythund.   

Vi vill att alla våra uppfödda hundar skall göra BPH. Målsättningen är att man skall kunna göra en rasprofil på welsharna.


 hundhusetb570

 Vårt kennelhus i vinterskrud