Jag heter Eija Red Kickapoo, kallas för Eija, och är en welshterrier. Min far är Multichampion, multivinnare High Voltage Red Indian, han bor i Finland. Namnet Kickapoo kommer från en indianstam i Nordamerika, detta knyter an på faderns namn Red Indian. Mamma till Eija finns på kenneln Gorms och heter Such Gorms Östanvind. Eija föddes den 18 september 2007 som ensam tik i en kull på tre valpar.

Eija är en söt och lagom stor tik med en fantastisk röd och svart färg och en otroligt sträv och bra welshpäls.

När Eija var åtta veckor gammal flyttade hon till Partille där hon bor med sin matte och morfar Loke (Int o Nord Uch Eccos Hot Americo).

Vid 11 veckors ålder fick Eija gå sitt första viltspår och det klarade hon väldigt bra. Spårövningarna har fortsatt både med personspår och viltspår. Hon har också blivit "Godkänd i viltspår anlagsklass". Nu är träningen inställd på Öppenklassen och förhoppningen är ett viltspårchampionat så småningom.

Utställningskarriären inleddes i valpklass på Terrierklubben där hon lyckades bli 4:e vackraste valp av alla deltagare i olika raser, BIS 4 valp. Därefter har det blivit juniorklass och unghundsklass där det också varit lyckosamt med fyra certifikat, fyra Bäst i Rasen, och ett Cacib.

Eija har deltagit i lydnadskurs och testat agility vilket fungerat fantastiskt bra. Hon är en lydig hund som kan umgås med andra hundar, kan gå lös i skogen och kommer på inkallning. Eija är pigg och glad och älskar att vara till lags. Hon sitter gärna i knäet och är allmänt väldigt social.

Närmast nu väntar Mentalbeskrivning vilket också Eijas mamma, mormor och morfar har genomgått.

Vi förväntar att Eija skall få ett långt, härligt och aktivt hundliv.

Sissi Idman 

Eija har varit på viltspårlägeri Östra Ryd i slutet av maj. Hon jobbade på bra trots att markerna skilde sig ganska avsevärt från våra egna. Även vilttätheten var betydande med ffa vildsvin. Marken var uppbökad och doften av svin påtaglig. Spåren var svåra men med idogt arbete och lite hjälp gick det bra.

Helgen 5 juni bar det av till Terrierklubbens utställning i Fengefors, domare va M Marshall. Eija fick cert, BIR och slutade som BIS-5 unghund i en full terriergrupp. Dagen efter var det kennelklubbens utställning i Vänersborg. Även denna dag blev resultatet cert, BIR men också BIG-5 i grupp 3. Trötta och glada av alla framgångar åkte vi hemåt till välbehövlig vila.  

Eija blev Svensk utställningschampion nov-09.

Hennes första valpkull föddes feb -10. 4 valpar, 1+3.